lördag 19 december 2015

Visumresan dag 1


Förra helgen åkte jag och Louise till Uruguay eftersom vi var tvungna att förnya våra visum. Vi tog båten över "floden" (som havet kallas här) redan kl. 8.00 på fredagsmorgonen. Knappt två timmar senare var vi framme i Colonia del Sacramento, en mysig liten stad vid havet. Väl där började vi med att köpa bussbiljetter till Montevideo (Uruguays huvudstad) innan vi gick på upptäcktsfärd i den äldre delen av staden. Vi blev ganska förvånade över hur dyrt allting var. Vi hade blivit varnade att det var dyrare än Argentina (som inte är det billigaste landet), men riktigt så dyrt var vi inte beredda på. Det var tills vi insåg att vi inte kollat upp växelkursen för Uruguayanska pesos utan tänkte att de var samma som Argentinska. När vi väl hittat ett glasställe med wifi konstaterade vi att det inte alls var dyrt här, det var riktigt billigt. Bussturen till Motevideo som skulle ta tre timmar kostade ca 85 kr istället för de 300 kronorna vi först trott.

Colonia del Sacamento var en av höjdpunkterna på resan, vi var bara där i några timmar men det räckte bra för att utforska den delen av staden. Vi gick runt och tittade på den, njöt av naturen och havet, åt glass och köpte med oss mat och åt picknick i ett grönområde allt det medan vi kände lukten av hav. Den enda missen vi gjorde var att vi gick till busstationen en timme tidigare och jag skyller det felet på min mobil. När jag kom till Uruguay bytte min mobil tid till en timme senare, så vi antog att Argentina och Uruguay låg i olika tidszoner. Det visade sig inte vara rätt, när vi frågade en man om vart vår buss var (15 minuter innan vi trodde den skulle gå och bussen fortfarande inte var där började vi bli lite fundersamma), så sa han att vi inte alls skulle ställa om klockan mellan Argentina och Uruguay i alla fall inte i år... vi förstod inte riktigt vad han menade med det men vi fick i alla fall reda på rätt tid. Sen var det bara att vänta en timma till tills bussen kom.
På busstationen fick vi även en gul hund gjord av en ballong från en ett gäng personer som också satt och väntade på en buss. Hunden fick sedan följa med oss till Montevideo. Bussturen tog som sagt tre timmar och eftersom buss är ett bra färdsätt för att se ett land lyckades jag självklart somna nästa direkt och sov sen från och till hela resan. När vi kom fram till huvudstaden väntade sen en promenad på 30 minuter till hostelet vi skulle bo på. Vi lyckades hitta rätt på första försöket trots låga batterier på bådas mobiler, hur klarade man sig innan google maps? Efter vi kommit till rätta i hostelet så gav vi oss av ner mot vattnet för att leta upp en restaurang, vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Vi hade båda naivt trott att det bara skulle vara att gå ner till strandpromenaden så skulle vi snart hitta en restaurang. Det visade sig inte vara rätt. Vi han båda bli ganska hungriga innan vi tillslut hittade en pizzeria. Efter att vi ätit tog vi turen längs med strandpromenaden tillbaka till hostelet och efter en lång men härlig dag var det sedan dags för sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar