fredag 18 december 2015

Sofia på besök del 2

Torsdag: På torsdagen tog vi bussen till la Boca, vilket på grund av rusningstrafiken tog 2 timmar. La Boca är en stadsdel i Buenos Aires och området runt gatan el Caminito är en av de stora turistmålen i staden. Den är känd för sina färgglada hus och för att det ska vara tangons födelseplats. Att det var ett känt turistställe märkte vi väldigt fort, men det var fortfarande ett väldigt charmigt ställe med många färger som gjorde det bra för fotografering. Vi lyckades även hitta en restaurang som låg lite avskilt från den värsta turismen. Det enda problemet med det var tre katter som tyckte att jag och min mat var väldigt intressant, jag tror att katter har någon radar som gör att de kan se vilka personer som är allergiska mot dem och bestämmer sig för att göra livet så svårt för dem som möjligt. När en av katterna hoppade upp i mitt knä fick jag nog och gick på toa och lämnade Louise och Sofia till att försöka jaga bort dem.

På eftermiddagen mötte vi upp med ett svensk/mexikanskt par som Sofia känner. De bor just nu i Argentina och jobbar med uppstartandet av den första Hillsångkyrkan i Sydamerika. Vi åt middag med dem på Burger joint i Palermo och efteråt gick vi och tog en kaffe/varm choklad.

Fredag: På fredagen började vi med en lugn förmiddag i vårat hem innan vi tog bussen in mot den mer centrala delen av staden. Vi hade tänkt att gå på en gratisshow på fredagskvällen och för att inte behöva stressa tänkte vi att vi skulle fixa biljetter för det det första vi gjorde. Problemet visade sig bara vara att gratisshowerna bara var gratis i november. Så vi bestämde oss för att skippa det. Vi fortsatte in mot Palermo och satte oss på ett väldigt mysigt franskt café. Där lyckades Louise med Googles hjälp hitta ett café/bar som faktiskt hade en gratisshow på kvällen. Inte liknande det som vi planerat från början men säkert lika bra. Så när det började närma sig så övergav vi caféet och begav oss dit. När vi kom dit hade de live musik och personerna som kommit dit för att fika var uppe på golvet och dansade olika traditionella Argentinska danser. Tyvärr hade de inträde fram till att showen vi skulle se på startade så vi gick vidare för att leta efter mat. Vi hittade en lite restaurang som var hyfsat billig och såg ut att ha okej mat. Det visade sig vara en av de godare rätterna jag ätit i Argentina över huvud taget. När vi gick tillbaka till caféet/baren och så på föreställningen. Det var en spansk artist som spelade gitarr och hade hjälp av några personer som sjöng och spelade andra instrument. Med byggnaden, musiken och stämningen kändes det som att man blivit flyttad tillbaka i tiden. Vi avslutade dagen med en midnattsglass innan vi tog oss hem och kollade på julkalendern.Lördag: Så har vi kommit till den sista dagen innan Sofia åkte hem. Det började med att vi åkte till Renuevo, vilket är det ställe där Louise jobbar. Pastorn som jobbar där hade bjudit in oss för att vi skulle få lite större insikt på det arbete som de utför där på lördagar. På lördagar har de "söndagsskola" för barnen och ungdomarna, de har även matservering för hela familjer. Så runt lunch åkte vi dit, vi fick hjälpa till lite i köket, kolla på slutet av "söndagsskolan" och äta lunch. När vi tagit adjö av dem åkte vi vidare till Recoleta för att vara lite mer turister. Vi visade runt Sofia på marknaden som finns där, vilket enligt mig är en av de bättre som vi varit på (och det finns många marknader här i Buenos Aires). Vi gick även tillbaka till kyrkogården med Evitas grav som jag och Louise åkte till andra veckan i Argentina. Vi hann även med att gå på Starbucks och se på metallblomman som stänger sig och öppnar sig beroende på hur varmt det är. 


Efter det åkte vi till Palermo (som blivit lite av vårt stamställe för att hitta caféer och restauranger de få gånger vi äter ute) och åt mat på en belgisk matkedja Le Pain Quotidien, vilket var så gott att jag och Louise var tvungna att gå tillbaka dit två dagar senare igen.                                                             Andra gången vi var där så fick jag äta lax! Jag saknar att äta fisk.

På kvällen såg vi på en gospelkör som sjöng och dansade i en och en halv timme. Jag blev trött bara av att titta på dem. Men det var väldigt roligt att se (och höra). Efteråt var vi tvungna att ta en sista glass innan Sofia skulle åka hem på förmiddagen dagen efter. Det var den veckan, som jag tidigare skrev var den väldigt bra och väldigt intensiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar