torsdag 10 december 2015

Sofia på besök del 1

Förra veckan var väldigt bra men också väldigt intensiv. Sofia, vår handledare i Sverige kom på besök under en vecka och vi försökte pressa så mycket som möjligt in på de dagarna hon var här. Sofia kom på lördagen och den dagen var nog den enda som vi tog det lugnt på. Vi såg till att hon fick smaka på en argentinska glassen men annars laddade vi mest upp för veckan som skulle komma. 

Söndag: Söndagen var den första hela dagen i Argentina, då lyckades vi gå på en Hillsong gudstjänst, vi gick även till marknad i San Telmo som skulle vara känd, efter det gick vi ner till hamnen Puerto Madero, vi såg även det officiella presidentbostaden Casa Rosda, plaza de Mayo och Obelisco de Buenos Aires. På vägen hem stannade vi på ett glasställe och åt glass. Senare när vi kom hem gjorde vi (okej Louise gjorde) knäck och hade första adventsfika med sötsaker Sofia tagit med sig från Sverige.
Måndag och Tisdag: På måndagen var det arbete som vanligt, men den dagen följde Sofia med mig till förskolan för att se hur en vanlig arbetsdag såg ut för mig. Även tisdagen jobbade vi på men denna gången följde Sofia med Louise till hennes arbete så för mig blev det en vanlig dag på jobbet. Förutom att när jag kom hem så stod Louise och Sofia och väntade på mig i köket. De hade bestämt att vi skulle gå och köpa empanadas (en annan sak förutom glassen som måste ätas när man är i Buenos Aires) och gå och äta det vid havet. 

Sofia och Louise äter empanads vid havet

Onsdag: Resten av veckan hade vi fått ledigt. Så på onsdagen tog vi en buss som tog 1 h 20 min för att komma tillbaka till Centro Kairós där vi bodde vår första vecka. Salt och Kairós har ett samarbete som gör vårt volontärarbete här möjligt. Där mötte vi upp med vår handledare här i Argentina. Vi fick diskutera vår upplevelse av att vara här, fick lite mer insyn i deras arbete här i Argentina och blev även bjuden på lunch. Medan Sofia och Elisa gick över några saker blev jag barnvakt till en liten pojke som inte fyllt 1 år ännu.


Efter att vi varit där fortsatte vi vidare till Tigre, där åt vi glass (för man kan aldrig få för mycket av Argentinsk glass) och tog sedan en båttur i deltat utanför Tigre. Efter båtturen tog vi pendeltåget hem och efter att ha handlat gick vi hem och gjorde tacos med riktig svensk tacokrydda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar