lördag 13 februari 2016

Backpackerresa i Bolivia och Peru sista veckan

Dag 16: Tidigt på morgonen den sextonde dagen kom vi fram till Cusco. Där bestämde sig jag och Louise för att gå och titta på fyra olika ruiner från Inkatiden som fanns i närheten av staden. Eftersom ruinerna som vanligt låg uppe på ett berg blev vi övertygade om att åka taxi upp och gå ner. Vi var väldigt glada över att vi tagit det beslutet när vi insåg hur högt upp det var. Det var jobbigt nog att gå ner. Den sista ruinen vi såg var också den mest kända av dem, Saksaywaman. Den lokalbo vi köpte biljett av var väldigt nära att brista ut i skratt när vi försökte säga det namnet. När vi var på Saksaywaman träffade vi Pablo igen. Pablo var den mannen som vi åkte med tidigare under resan. Det visade sig att vi hade tagit samma buss till Cusco. 

 
 

 
 

 
När vi skulle gå från Saksaywaman kom en lama springande och sedan kom en man efter, de hade lamor som man kunde ta kort med och en hade rymt. På vägen tillbaka till hostlet hittade vi en svensk gata.
 

Dag 18 & 19: Dagen efter att vi gått en hel dag bland ruiner var det dags att åka till Aguas Calientes eller Macho Piccho pueblo som är stadens nya namn (även om alla fortfarande säger Aguas Calientes). Efter en färd upp och ner för berg i minibuss kom vi fram till slutet av vägen, efter det gick det bara tåg eller så fick man gå. Eftersom tågen var väldigt dyra bestämde vi oss för att gå med all vår packning. Vi gick i 2 h 15 min större delen på klappersten, men det var väldigt vackert. Vi var ganska trötta när vi kom fram till Aguas Calientes, så efter att vi köpt bussbiljetter till bussen till Macho Piccho letade vi upp vårt hostel och la oss i sängen och vilade några timmar. Det visade sig att hela staden hade strömavbrott, så allt var kolsvart och det gick inte att ladda några mobiler eller kameror. Som tur var hade jag redan laddat min kamera, min mobil hade jag inte riktigt samma tur med. På kvällen  åt vi mat på ett gatukök, vi köpte hamburgare, i hamburgebrödet la de förutom en hamburgaren en korv och massor av pommes frites. Efter att vi ätit det gick vi tillbaka till hostlet och vilade lite till. 

Nästa dag åkte vi till Macho Piccho. Vi gick helt ensamma den första timmen (det visade sig att det var enkelriktat och vi hade gått åt fel håll). Vi klättrade upp på det närliggande berget Waynapiccu, tog kort på en kolibri, gick upp till Sun gate och till Incab brigh, sa hej till några lamor, utforskade ruinerna och tog massor av kort. 

  
Jag tyckte det var lite roligt att det fanns skyltar som förbjöd en att gå på spåren och gå genom tunneln, sen fanns det inte någon annan ställe att gå. 

  
 
 

  
 
 
  

 
 


Dag 20, 21 & 22: Efter tre dagar av vandrande var våra kroppar helt slut, så vi lyxade till det och gick till de varma källorna som staden fått sitt namn efter (innan de bytte namn) sen tog vi tåget tillbaka till minibussen. Nästa dag var sista riktiga dagen på resan. Den spenderade vi i Cusco med att köpa sovernier (och jag spenderade den med att vara sjuk, jag trodde jag hade klarat mig undan magsjuka, men självklart blev jag sjuk sista dagen). Kl. 4:00 nästa morgon tog vi en taxi till flygplatsen, sen var det en lång dag av att vänta på flygplan och gå igenom passkontroller och flyga till nästa ställe (vi flög tre olika flyg). Tillslut kom vi i alla fall tillbaka till Buenos Aires. Nu ska vi njuta av den sista månaden här.

  


1 kommentar: