måndag 8 februari 2016

Backpackerresa i Bolivia och Peru andra veckan

Dag 8: Innan vi åkte vidare till La Paz bestämde jag, Louise och Pablo oss för att gå upp på ett berg för att se en staty på Maria och Jesusbarnet. Jag hade inte riktigt förberett mig på hur jobbigt det skulle bli att gå hela vägen upp och det var väldigt skönt att kollapsa i konstgräset nedanför statyn när vi äntligen kom fram. Förutom det gick vi mest runt och utforskade staden och på kvällen tog vi en buss till Bolivias huvudstad. När vi kom fram sent på kvällen ösregnade det. En snäll kvinna visade oss vägen till ett hotell som vi tog in på under natten.

  


Dag 9: Nästa dag hade vi en hel dag på oss att utforska La Paz och handla lite souvenirer.

  

Dag 10: Efter att ha sovit en natt till i La Paz tog vi en buss på eftermiddagen till Copacabana. En väldigt vacker stad som ligger vid Titicacasjön. Vi var tvungen att ta en båt för att komma dit. Efter att ha åkt igenom många torra områden var det uppfriskande att komma till en stor sjö. Titicacasjön är den högst belägna sjön med båttrafik i värden. Den ligger på 3810 m.ö.h. Vi gick framförallt längsmed vattnet och gick bland annat ut på en smal träbrygga. När vi skulle gå tillbaka till land hade en hund kommit ut efter oss och lagt sig så att vi inte kunde komma tillbaka till land. Den vägrade också att flytta på sig tills Mara och Louise hade klivit över den. När jag skulle göra det reste den sig upp och gick iväg.

 
  

Dag 11: Nästa dag tog vi en båt ut till Isla del Sol. Vi lämnade Pablo på fastlandet och fortsatte resan utan honom. På ön tog vi det väldigt lugnt, vilket behövdes efter att konstant varit i rörelse i en och en halv vecka. Vi satt framförallt på stranden och pratade med alla andra turister där. Vi badade också i sjön, vilket var kallt. Överhuvudtaget kändes det ganska mycket som svensk sommar med värmen/kylan i vattnet och på land och lukten av en stort vattensamling, utsikten var bara lite annorlunda.

 
När vi var där höll några på att spela in en musikvideo på stranden.
 
  

Dag 12: Innan vi åkte tillbaka till Copacabana tänkte vi att vi kanske borde utforska ön lite mer. Så på förmiddagen gick vi på en tur upp för berget (som vanligt) och kollade på en ruin och utsikten från bergen. Senare på dagen åkte vi tillbaka till Copacabana och spenderade en till natt där.

  
 

 

Dag 13: Dag 13 fick vi skjuts av några Argentinare som höll på att bila genom Argentina, Bolivia och Peru. Förutom att de försökte tvinga mig att prata spanska var det en väldigt bra resa. Det var framförallt spännande att lämna Bolivia och komma in i Peru. Vi blev avsläppta i Puno, en till stad vid Titicacasjön. 

 

Dag 14 & 15: På sin bröllopsresa åkte mina föräldrar till Ekvator och Peru. En av de ställena de pratat mycket som var Taquile island, så självklart var jag tvungen att åka ut dit. På vägen ut stannade båten på Uros floting islands. Ett intressant ställe att se, men väldigt turistigt. På Taquile island stannade de flesta bara i någon timme för att äta, även Maya och Mara åkte tillbaka till fastlandet samma dag. Jag och Louise tillsammans med ett par från Italien var de enda turisterna som sov över på ön den natten. Jag och Louise fick sova i ett rum på en restaurang och vi åt kvällsmat tillsammans med restaurangägarens dotter. Det var intressant att kunna diskutera olika traditioner och sätt att leva på ön med en från lokalbefolkningen. Vi fick även lära oss några ord på Quechua, det lokala språket. Förutom det gick upp på ett berg som låg 4000 m.ö.h och kollade på en ruin.


 
  
 
Bild på samma port bara med 25 års mellanrum, Bilden till vänster är tagen av mig och den till höger är tagen av min mamma och pappa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar