måndag 16 november 2015

En vecka i Buenos Aires

Länge sen jag skrev sist. Det känns som att veckorna går väldigt fort just nu. Jag har definitivt kommit in i rutinerna här. Så jag tänkte att jag skulle skriva lite om hur en vecka kan se ut för mig här i Argentina.

Måndagarna börjar kl. 6:50 med att jag står och väntar på bussen till jobbet. Busstiderna här i Argentina är inte så bestämda utan lite mer att de kommer när de kommer. Som tur är går min buss väldigt ofta. Sen väntar en timmes busstur innan jag är framme på förskolan jag jobbar på. Eftersom jag inte får gå till förskolan själv så möter jag upp med en annan lärare och tillsammans går vi till förskolan. Dagarna på förskolan är uppdelad i två delar, med ett fåtal undantag går barnen antingen på förmiddagen eller också på eftermiddagen. Förskolan är också uppdelad i två olika byggnader som ligger ungefär en gata från varandra. Den ena för barn upp till tre år, där finns det två barngrupper, och den andra för barn från tre år, där finns det fyra barngrupper. Jag börjar med att jobba på förskolan med de yngre barnen. Den barngruppen jag jobbar med där är mellan två till tre år, det är oftast drygt 20 barn och bara en lärare och så jag som hjälper till så gått jag kan. Det blir mycket fri lek, lite olika typer av planerat innehåll som att måla eller sångstunder och så blir det frukost, fika och lunch. Vid 12:30 går de flesta barnen hem och då är det dags för oss lärare att äta innan jag går över till den andra förskolan. På eftermiddagen jobbar jag med barn mellan tre och fyra år. Deras rum känns mycket mer likt ett klassrum men i verkligheten gör vi ungefär samma saker med de barnen som vi gör med de yngre barnen, fri lek, aktiviteter, lunch och mellanmål. Vid 17:00 går alla barnen hem och då är det bara att städa klassrummet innan jag tar bussen hem. Mellan 18:30 och 19:00 brukar jag komma hem på kvällen. De flesta dagar ser ut ungefär så, på tisdagar har vi musik med de äldre barnen och på onsdagar har vi gymnastik och teater. Då och då blir det firande av födelsedagar med musik, utklädnad och mycket socker och ibland har vi utflykter. På fredagar jobbar jag bara på förmiddagen med de yngre barnen och får komma hem lite tidigare vilket är skönt. Framförallt eftersom jag och Louise har haft spanskalektion på fredagskvällarna.

På helgen försöker vi hinna med att se olika delar av staden.Det ingick i våra spanskalektion att gå på utflykt med vår lärare en gång varje helg så hon har visat oss runt till ställen hon tycker är intressanta. På söndagarna har vi gått till kyrkan på morgnarna och gjort någonting med vår spanskalärare eller försökt hittat på något själva. Tyvärr var det vår sista spanskalektion i lördags så i framtiden får vi två dagar som vi ska hitta på saker att göra på. Vilket inte är så svårt att göra. Så på det sätter lever jag just nu, här kommer lite  mer bilder.

Utställning av några de yngre barnens konst
De yngre barnen 
Förskolan för de yngre barnen
Mer utställning av barnens konstverk
Blev lite nostalgisk när jag hittade den här bland barnens leksaker
Regn och hagel utanför de äldre barnens klassrum
Då blev det även strömavbrott i klassrummet
Spanskalektioner
Turistdag i centrum av Buenos Aires

Här tar vi tåget ut till Tigre

Vår spanskalärare dansar här en traditionell dans med sina vänner. 
De började med att lära oss hur man dansade, men vi kände oss 
inte riktigt bra nog för att ställa oss inför alla personer som tittade på.
Kaila, vår spanskalärare och Louise. Här spelar vi spel och tar det lugnt i Tigre.
Vrak i Tigre
På väg hem från Tigre
Sist men inte minst en blid från när vi firade första månaden i Argentina eftersom vi idag firar två månader här. Vi firade också idag med glass men det har jag inga bilder på. Glassen var dyr men helt klar värt pengarna, i alla fall en gång i månaden. Nu avslutar jag min blogg här och jag vet att det inte ser bra ut med hur bilderna ligger och det irriterar mig väldigt mycket. Men jag har hållit på med det här upplägget i nästan en vecka nu så nu får det vara nog. 

1 kommentar:

  1. Hej Elina, bilderna låg perfekt! Allt var perfekt!

    SvaraRadera