tisdag 20 oktober 2015

Falklandsöarna och clowner

Helgen som var kändes väldigt lång, vilket inte var något negativt. Den kändes antagligen såpass lång för att jag och Louise hann göra väldigt mycket. Vi började på fredagen med att fira att vi varit i Argentina i en månad. Det firade vi med glass på vår närmsta glasscafé. Glassen kostade 110 peso (1 peson är knappt 1 krona) för 1/2 liter, men det var det absolut värt. Det kanske inte blir det stället varje vecka, men en gång i månaden har vi råd med. När vi kom hem igen på kvällen var vattnet i vårat hus avstängt. Det var ett läckage i ett av rummen där vi bor så vi vattnet var tvunget att stängas av. Som tur var kom det personer och fixade det redan nästa dag, men man behöver inte leva utan rinnande vatten länge för att inse hur mycket man utnyttjar det och uppskatta det så mycket mer när det kommer tillbaka.

Lördagen började med att vi gick tillbaka till samma område vi var till helgen före, men denna gång gick vi till museet om Falklandsöarna. Det var två olika avdelningar i museet, en var mer inriktat på klimatet och djurlivet på öarna och en mer inriktad på öarnas historia från Argentinas synvinkel. All information på museet var på spanska, så det kändes som att jag förstod tillräckligt för att få fler frågor men inte många svar. Så när jag kom hem igen var jag tvungen att läsa på om Falklandsöarnas historia. Senare den kvällen hade vi vår första spanskalektion.På söndagen träffade vi först ett par från Sverige på förmiddagen och på eftermiddagen gick vi för tredje gången tillbaka till området med Falklandsöarnas museum. Den här gången för att se på clowner, vilket kändes lite udda. Jag förstod inte riktigt vad det var för något men det verkade vara en tillställning för clowner. Först var det uppvisningar på området och senare på kvällen var det en lite mer ordnad uppvisning. 

1 kommentar:

  1. Tjenare det måste ha varit någon riktig god glass, nu blir man själv sugen på det :p, du har inga bilder på glasen märker jag :/

    SvaraRadera