söndag 20 september 2015

Första veckan i Buenos Aires

Nu har vi varit här i Buenos Aires i fem dagar. Det känns som mycket mer! Vi bor för tillfället på ett retreatcenter i utkanten av Buenos Aires. I början av veckan fick vi bo i ett av retreatcentrets rum men nu under helgen har vi fått flyttat in hos en familj som bor i anslutning till centret. Anledningen var att två större grupper kom under helgen och bodde här på retreatcentret. Alla som bor och jobbar här har varit väldigt välkomnande och hjälpsamma, men som förväntat kan de flesta inte så bra engelska och med min dåliga spanska har det lett till några mindre missförstånd, t.ex. när vi ska äta och var.

Eftersom våran handledare har varit i Peru så har vi inte gjort något annat än att vara på retreatcentret och utforskat området runtomkring till fots. Det har ibland varit lite långtråkigt, men som tur är har vi wifi som hjälper tiden att gå. Vi har också blivit inbjudna till lunch och middag hos olika personer vilket har varit trevligt, men ibland lite frustrerande när jag inte känner att jag kan kommunicera på det sättet jag vill. I går erbjöd vi oss även att hjälpa till i köket eftersom de skulle laga mat till de stora grupperna av personer som flyttat in. Jag och Louise fick som uppgift att skala och hacka potatis och morötter, jag vet inte om jag sett så mycket potatis förut på samma gång.

Eftersom vår handledare kom tillbaka från Peru sent igår kväll tror vi att vi kommer träffa henne imorgon. Förhoppningsvis får vi lite mer information om framtiden så. 

Nedanför kommer några bilder från veckan.

På vägen till Buenos Aires flög vi över ett åskväder, på bilden ser ni blixtarna i molnen under oss.
                 
Här sitter vi ofta i solen på trappen utanför retreatcentret. På bilden ser ni Louise.

Retreatcentret har en tupp, tre hönor, sex kycklingar, en hund och ett får.

En av alla potatisar jag skalade, den här var ungefär lika stor som halva mitt ansikte

Några blommor vi hittade på en av våra utflykter

Varmvattenberedaren i första rummet vi sov i. Det tog ett
 tag innan vi kom på hur den fungerade.

3 kommentarer:

  1. Hej!! Vad roligt att läsa lite om hur du har det! Va rädd om dig / Emilia

    SvaraRadera
  2. Hej Elina! Hoppas att det går bra med flytten!

    SvaraRadera
  3. Gott att läsa om hur ni har det, Elina! Verkar som en bra tid för acklimatisering att vara på centret. Hoppas nu era första praktikdagar blir bra också, och att ni får lite guidning i ert nya bostadsområde. Vi hörs! Kram /Sofia

    SvaraRadera